30 Mart 2012 Cuma

eski valizler iyi fikirler





bu geridönüşüm fikirlerine bayılıyorum.
gezinirken nette bulduğum iki farklı fikir
biri eski valizi bir komedin yapmış.
diğeriyse;




oyun evi
kızım için böyle bir çalışma yapmak istiyorum
eminim tüm kız çocukları için süper bir hediye olur.
istediği yere taşıyabildığı için ayrıca sevecektir.
hurda kumaşlardan veya keçe ile farklı oda fonları yapılmış
bu valizin içinde bebek için dikilmiş farklı kıyafetlerde vardı
yanlız neden yüzünü işlememiş acaba?

28 Mart 2012 Çarşamba

esranın resimleri



kızım nisan ayında 3 yaşını dolduracak 
ne zaman  büyümüş benim kızım resim yaparmış
hatta hikayesini de anlatırmış
mesela benim kızımın ilk resminde ben yatakta yatıyorum.
kafamın altındaki dikdörtgen yastık
ben hastaymışım esra doktor beni iyileştiriyormuş


üstteki resim ise kafası yeşile boyanmış kısım beni kahkahalara boğdu
bu arkadaş böyle oturmuş çiş yapıyor
alttaki çiş miş
oturma şeklide klozet yani







üstteki ise sanırım deniz remi ahtapotlar bol bol var siyah kalemle çizilmiş
mor olanlar balıkmış
esra yazısının üstüne benim adımı yazmış



bu da abisi içinmiş
bu gün tüm gün resim yapan kızım çok mutluydu benide çok şaşırttı
yaptıklarım arasında annelikte olduğu için paylaşmak istedim


20 Mart 2012 Salı

ayva tatlısı







  

ben böyle güzel yorumlar aldıkça aşka geliyorum.
gece yarılarında yazılar yazıp geç yatıyorum
30 yaşından sonra gece kuşu oldum

bu tarifi bulalı epey olmuştu 
 ilk defa yaptım 
daha tadına bile bakmadan paylaşmak istedim.
feci halde güdülenmiş hissediyorum da :)
üst kısmını fırınlarken sadece ısıyı üstten açmıştım sanırım sulanmasına neden oldu ayvaların
şimdi tekrar soktum fırına bakalım akibeti nasıl olacak
ama hoş görünüyor renklice



MALZEMELER:

3-4 ayva( rendelenecek)
 yarım su bardağı şeker
 1 kabuk tarçın( toz olmayacak)
 bir fiske kırmızı boya


KREMA için malzemeler:
 3 yumurta sarısı
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 1 kg. süt
 1 paket vanilya
 1 çorba kaşığı margarin(50 gr. kadar)
 1 paket krem şanti


En üst kısmın malzemeleri:
 3 yumurta akı
 yarım çay bardağı şeker










Önce ayvaları rendeliyoruz.Daha sonra bir tavaya alıp içine ,gıda boyasını,şekeri,kabuk tarçını ve çok az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz
.Yumuşayınca ocaktan alıyoruz ve bir dikdörtgen borçama bastırarak yayıyoruz(içinden kabuk tarçını çıkartmayı unutmayın).
Daha sonra kremayı pişiriyoruz.Piştikten sonra içine bir paket şantiyi döküp mikserde güzelce çırpıyoruz.
Bu karışımı ayvaların üstüne eşit bir şekilde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada 3 yumurta akını ,şekerle birlikte mikserde kar gibi olana kadar çırpıyoruz.Soğumuş kremanın üstüne yayıyoruz ve kızarması için 170 derecelik fırına veriyoruz.
Üstü kızarınca( kahveli bir renk alacak)fırından alıyoruz.Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında katılaşması için bekletiyoruz ,

not;gece bekledi sabah tadına baktım inanılmaz güzel olmuş
çok yakışmış
en çokda üstteki çıtır kısım süper lezzetli
bu kombini pek çok sütlü tatlıda deneyip cıvıkını çıkarmayı düşünüyorum
ama sonraki güne kıtırlık kalmıyor
yani beze kısmı bir gece sonra yumuşuyor
afiyet olsun 
deneyin beyeneceksiniz

16 Mart 2012 Cuma

dikiş videosu






o kadar kolay dikmiş ki paylaşmak istedim.
dün bol teğel alan bir arkadaşım için aslında
yapmak isteyenlere kolay gelsin
bu işin püf noktası esnek jarse veya penye kumaşlar olursa rahat oluyor.

15 Mart 2012 Perşembe

help me





soru şu bu kumaşı ne yapayım
bu kuşa bayıldım aldım geldim günlerdir elinde aynanın karşısında bir o yana bir bu yana çeviriyorum ama bir türlü içime sindiremedim
 nasıl yapsam acaba
aslında alırken düz  düşük kollu elbise yapmak amacıyla aldım
ama çizgileri simetrik değil yanlarda kalan kısımlar hoş durmuyor
enini boy yapsam ortadaki kalın çizgi benim belimin çook altında kaldığı için güzel durmuyor.
tabi bunda boyunun uzun olmasının etkisi çok
uzun elbise olması için fikir bekliyorum 
şimdiden sağ olun


bunlarda diktiğim diğer parçaların modelleri
 son halleri sonra 


çılbır










eşimin isteği üzerine yazıyorum 
pazar kahvaltısı esnasında yaptığım çılbırı yerken birden durdu
'yumurtanın en güzel hali,işte bunu yazsan bloguna'
hakikaten de en güzel hali kızgın tereyağının tadıyla karışmış yumurta sarısına doyum olmaz.
bu blogu yazarken gördüm ki ben ne iştahlı bi şeymişim bee
yani ne yazdıysam hep çok seviyorum,çok yiyiyorum,öyle lezzetli böyle tatlı filan yazıyor.
aman insan sevdiğini yapıyorda ondan
bende iştahlıyım tabiii
aslında ölçüsü filan yok
daha önce aklıma gelseydi yapım esnasında da çekerdim ama son anda eşim özenle keserken çektim
öyle iştahla kesiyorduki onuda başka bir makine çekmeliydi

yapılışı;

küçük ve derin bir tencere içinde su kaynatın
kaynayan suya 1 çay kaşığı kadar tuz
bir kaç damla sirke ekleyin
kaynarken bunlar ocak üstünde yumurtaları birden kırın
birazcık bekleyin birleşecektir.
sirkenin etkisiyle yapışıyorlar
1-2 dakika sonra kevgir ile çıkarıp tabağa alın
üstüne kızgın tereyağı ve 
isteğinize göre baharat 
kırmızı biber kekik vb. 

yerken tuz eklemeyi unutmayın


afiyet olsun





nevzine







bu tarifi deneyip beğeneli epey olmuştu
sevili gelincik (kardeşimin hanımı) hatırlatması çok iyi oldu
bugün gelen misafirlerime yaptım
sonuç;
herkes tarif yazdı
:)
bu son zamanlarda çok yaptığım hatta yemeye doyamadığım tahinli kurabiye tadında bir şerbetli tatlı
kayseri mutfağından bir tarif
yapımı çok kolay
yeni yapıldığında daha kıtır oluyor ben onu daha çok tercih ediyorum.
bir gün sonra ise yumuşak tatlı sevenler uygun.
eşime göre yani..
tavsiye ediyorum kolay ve değişik bir tatlı 

internette dolaşan tariflerdeki malzemeler sizi yanılmasın onlar yarım ölçü ama şerbet tam ölçü verilmiş fazla geliyor.
 bu iki misli gibi gözükse de şerbete tam denk geliyor.
yani küçük bir borcam tepsiye yapıyorsanız bir kaç kişi yiyecekse yarım ölçü yapın
büyük boy tepsiye tarif tam geliyor.


malzemeler;

1 pkt erimiş, ılımış margarin(yada eş değer tereyağı)
6 yemek kaşığı tahin 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta 
4-5 bardak un
kabartma tozu
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz


şerbet;3su bardağı şeker
           2,5 su bardağı  su
                     bir kaç damla limon suyu 

yapılışı;
önce şerbeti pişirin.soğuk olması gerekiyor
hamur malzemelerini hepsini ekleyip yoğurun
un az gelirse ekleyin. en son cevizi ekleyin.
tepsiye elinizle basın 
üstünü çatal yardımıyla çizin
bıçakla istediğiniz boyutta kesin
orta ısıda kızarana dek pişirin
piştikten sonra 10dk bekletip şerbeti ekleyin

servis yaparken üstüne bir tatlı kaşığı tahin ekledim


afiyet şeker olsun

11 Mart 2012 Pazar

subay düğmesi kurabiyesi






uzun zamandır yazı yayınlamıyorum ama çok birikti nerden başlasan bilemiyorum.
pek çok şey oluyor ama ben birkaç gündür dikiş manyağı oldum.
diktiklerim

1 yeşil elbise
2 uzun penye yakma tunik
3 siyah gömlek
4 mavi leopar bluzer

bunları sonra paylaşırım 
bu akşamki hoş bir kurabiye
deneyim 
ben bir günde tüm tepsiyi yiyiyorum diye yapmaya korkuyorum.
son 2 misafirime yaptım ama onlardan çok ben yedim 
:))


malzemeler;
yarım paket margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
un
vanilya
( kabartma tozu YOK)


hamuru yoğurun.
biraz fazla un istiyor.
cıvık cıvık olursa merak etmeyin içinde iki çeşit yağ olduğu için sanırım
fındık kadar küçük toplar yapın.
bu topları ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar bekletin.
160 derecede 15_20 dakikada oluyor
çıkarınca sıcak sıcak bir karışıma bulayacaksınız. işte o size kalmış 
şöyleki; asıl tarif pudra şekeri ile tarçın karışımı ben onu çok tatlı buldum 
biraz granül kahve bol kakao ve pudra şekerine buladım
müthiş sonuç
neskuiklede yaptım oda güzel oldu
en son hazır sıcak çikolatalarla yaptım oda oldu
benim gibi kakao aşkınız varsa her yol ona gider
nasıl arzu ederseniz öyle bulayın kurabiyeciklerinizi


afiyet olsun