17 Kasım 2012 Cumartesi

fırın poşetinde et yemeği





Bu yemeğin adını biliyorum ama hiçde merak etmiyorum.
Benim mutfağa meraklı bir kız çocuğu olmama sebeb olan annemin arkadaşı, babamın en yakın arkadaşı (onlar birbirlerine “efendi” diye hitap ederler) ‘nın eşi, çocukluk arkadaşımın annesi; sevgili ayşe teyzem yapmıştı bu yemeği
öyle afilli bir isim aramaya gerek yok tadı yetiyor insana
yapımı da çok kolay ekstra emek istemeyen lezzetli bir tarif

diyet içinde çok uygun bir tarif



malzemeler;

kemiksiz parça et
5-6 yeşil biber
3-4 domates
2 orta boy soğan
karabiber tuz kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 sarımsak

yapılışı;

etimizi yarım santim dilimler halinde doğruyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
soğanı  küp şeklinde doğrayıp etlerin üstüne alıyoruz.
sarımsakları ekliyoruz.
biberleri ve domatesleride aynı şekilde doğrayıp diğer kaba alıyoruz.
içine baharatları ve sıvı yağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.





bu karışımı en az yarım saat bekletiyoruz.
 biraz sulanmasını bekliyoruz




içindekileri alıp fırın poşetinin altına düzgünce yerleştiriyoruz.



etleri dizince kalan harcı etlerin üstüne yayıyoruz.



poşeti kapatıp bir kaç yerinden iğne ile delip yaklaşık 1 saat fırında pişiriyoruz.



fırından gelen güzel kokuları duyuyoruz ve sabırlı oluyoruz.




afiyet olsun




1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,hazır diyetteyken bu tür yemekleri yiyebilirim sanırım.

    YanıtlaSil