ben böyle güzel yorumlar aldıkça aşka geliyorum.
gece yarılarında yazılar yazıp geç yatıyorum
30 yaşından sonra gece kuşu oldum
bu tarifi bulalı epey olmuştu
ilk defa yaptım
daha tadına bile bakmadan paylaşmak istedim.
feci halde güdülenmiş hissediyorum da :)
üst kısmını fırınlarken sadece ısıyı üstten açmıştım sanırım sulanmasına neden oldu ayvaların
şimdi tekrar soktum fırına bakalım akibeti nasıl olacak
ama hoş görünüyor renklice
MALZEMELER:
3-4 ayva( rendelenecek)
KREMA için malzemeler:
En üst kısmın malzemeleri:
Önce ayvaları rendeliyoruz.Daha sonra
bir tavaya alıp içine ,gıda boyasını,şekeri,kabuk tarçını ve çok az su ilave
edip pişmeye bırakıyoruz
.Yumuşayınca ocaktan alıyoruz ve bir dikdörtgen borçama
bastırarak yayıyoruz(içinden kabuk tarçını çıkartmayı unutmayın).
Daha sonra
kremayı pişiriyoruz.Piştikten sonra içine bir paket şantiyi döküp mikserde
güzelce çırpıyoruz.
Bu karışımı ayvaların üstüne eşit bir şekilde yayıyoruz ve
soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada 3 yumurta akını ,şekerle birlikte mikserde kar
gibi olana kadar çırpıyoruz.Soğumuş kremanın üstüne yayıyoruz ve kızarması için
170 derecelik fırına veriyoruz.
Üstü kızarınca( kahveli bir renk alacak)fırından
alıyoruz.Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında katılaşması için bekletiyoruz
,
not;gece bekledi sabah tadına baktım inanılmaz güzel olmuş
çok yakışmış
en çokda üstteki çıtır kısım süper lezzetli
bu kombini pek çok sütlü tatlıda deneyip cıvıkını çıkarmayı düşünüyorum
ama sonraki güne kıtırlık kalmıyor
yani beze kısmı bir gece sonra yumuşuyor
afiyet olsun
deneyin beyeneceksiniz
İlk defa gördüm ayva tatlısının bu şekilde yapıldığını aslında sütlü tatlı sever biri olarak denemeliyim dedim kendi kendime:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık hayırlı bir hafta diliyorum..
Sevgilerimle..
Nasılda güzel ve lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Takibindeyim.
çok güzel görünüyor.acaba başka meyvelerlede yapılabilir mi?
YanıtlaSilsanırım olur ebruli.
YanıtlaSilmesela elma hatta havuç bile olur bence