8 Ocak 2012 Pazar

fırında makarna








 bu makarnayı beşamel sosla yapmayı sevmiyorum.
böyle daha çıtır çıtır oluyor. 
benim gibi gevrek lezzetleri sevenler için birde bu tarifi deneyin.
benim miktarları az gelebilir.
bu tarif 4 kişiye yetebilir tabi kişisine göre de değişir.
makarnayı taze sevdiğim için o  öğünde bitecek kadar yaparım 
ve haşlama suyundan da tarhana çorbası...


fırında makarna 
malzemeler;

yarım paket makarna
5 bardak su
1 yemek kaşığı tuz.

suyu kaynatıp tuz atın ve makarnaları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
süzdüğünüz makarnaları yağlanmış bir tepsiye dökün

üstüne ; 1,5 su bardağı süt
2 yumurta 
yarım çay kaşığı tuz
karıştırıp dökün ve sıcak fırına verin

kızardıktan sonra çıkarıp üstüne kaşar rendesi ekleyin.
tekrar fırınlayın.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder