bu makarnayı beşamel sosla yapmayı sevmiyorum.
böyle daha çıtır çıtır oluyor.
benim gibi gevrek lezzetleri sevenler için birde bu tarifi deneyin.
benim miktarları az gelebilir.
bu tarif 4 kişiye yetebilir tabi kişisine göre de değişir.
makarnayı taze sevdiğim için o öğünde bitecek kadar yaparım
ve haşlama suyundan da tarhana çorbası...
fırında makarna
malzemeler;
yarım paket makarna
5 bardak su
1 yemek kaşığı tuz.
suyu kaynatıp tuz atın ve makarnaları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
süzdüğünüz makarnaları yağlanmış bir tepsiye dökün
üstüne ; 1,5 su bardağı süt
2 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
karıştırıp dökün ve sıcak fırına verin
kızardıktan sonra çıkarıp üstüne kaşar rendesi ekleyin.
tekrar fırınlayın.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder