4 Ocak 2012 Çarşamba

kadayıflı muhallebi







bu tatlıyı kim ilk yapmışsa ne iyi etmiş
:)
bayılıyorum
tam yaz tatlısı
dolaptan çıkar soğuk soğuk ye
tarif vermeden önce internetteki tarifler  kadayıfın karıştırarak tavada kavrulması şeklinde
aman ha sakın
o kadar zor oluyor ki bir daha yapmam diyorsunuz 
ben kolayını buldum oohh çok basit hatta birkaç gün önceden yapın dursun kadayıflar sonra kremasını eklersiniz
zaten bu tatlı için bu çok önemli yiyeceğiniz gün yapın yada yiyeceğiniz kadarını kadayıfla buluşturun
yumuşuyor çünkü 

fırınlayın

evet evet
 kadayıfları şöyle didikleyip 130 derecede fırınlayın biraz kızarmaya başlayınca yani kuruyunca çıkarın biraz serinletin dadh sonra elinizle ufacık olana kadar kırıklayın sonra üzerine erimiş teryağını ve şekerini ekleyip tekrar fırınlayın.kızardıkça çıkarıp karıştırın 
bu kadayıflarda azcık artmıştı ben onları kurabiyenin içine ekledim çok güzel oldu
aklınızda bulunsun.birazcık ayırıp deneyin


malzemeler;

yarım paket margarin (ben daha az koyuyoum)
1 su bardagı şeker
1 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
damla sakızı ( veya vanilya)
1 paket krem şanti

fırınlanacak kısım
300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
yarım bardak kadar ceviz veya fındık(olmasa da olur)

yapılışı;

tencerede margarini eritin unu ekleyip bir kaç dakika kısık ateşte kavurun
ardından nişastayı ekleyinve yine biraz daha kavurun. güzel güzel kokmaya başlayınca önce şeker sonra sütünü ekleyin.kaynayıncaya kadar karıştırın.
bir kaç dakika daha pişirin. 
bu krema kıvamı biraz cıvık olmalı klasik puding den daha akışkan olsun katı olduysa az daha süt ekleyin.
en son vanilya veya bardağın tersiyle dövdüğünüz damla sakızını ekleyip ocaktan indirin.
sogumaya bırakın bu arada az önce anlattığım gibi kadayıfı fırınlayın
tamamen soğuyan kremaya krem şanti ekleyip (toz halinde ekliyoruz)
mikserle 10 dakika kadar çırpın. 
barcama kadyıfları en alta serpin bol bol olsun üstüne kremayı ekelyin.en üstüne yine kadayıfla kapatın
bir süre dolapta bekletip afiyetle yiyin








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder