15 Ocak 2012 Pazar

Haşhaşlı Çörek


 2su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2/3 çay bardağı toz şeker

bunları karıştırıp mayalandırmaya bırakın.
10-15 dakika yeterli olur.

2/3 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
aldığı kadar un 
tuz

yoğrulur. özlü bir hamur olacak.
mayalanmaya bırakılır.
mayası gelince pazılanır el yardımıyla altını üstünü yağlayarak açıldır.
üstüne yağla ezilmiş haşhaş eklenir.
1yemek kaşığı kadar haşhaş el ile açılmış hamurun üstüne yayılıp biraz daha açılır.
kıvrılarak şekil verilir bol
üstüne 2 yumurta sarısı bol bol sürülür.
az daha mayası gelince kızgın fırında pişirilir.
piştikten sonra üstünü bir bez ile kapatıp 10 dakika dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder