bir hevesle eve geldim
çünkü tüm öğleden sonramı (3 saat kadar)
bir incik boncukçuda geçirince bişeyler deneme hevesiyle yanıp tutuşuyordum ki
yine yaptım
karışık zamanda bir karışıklık daha çıkardım.
ve bakın ne yaptım.
işin komiği yarın şehir dışına çıkacağız.
bunlar dondurucudaki yerlerini aldı.
mantıda yaptım onları çekmeyi unuttum.
toplam 6 pazı oldu
3ü mantı yorulunca kalanını pörohi yaptım.
safranbolumda böyle denir.
mantı tarifi vermiycem tabiki
ama bir kez pörohi yapın deneyin derim.
değişiklik iyidir dimi?
yapılışı;
hamur için un, tuz, su ve1 yumurta ile katıca bir hamur yoğrulur.
hamur pazılara ayrıldıktan sonra 15 dakika dinlendirin.
oklava ile açıp kare kestiğiniz hamurları üçgen şekilde ucu ucuna kapatın.
(çok kısa sürede yapılır)
tencerede az salçalı su ile pişirin.
piştikten sonra suyuna 1 su bardağı kadar soğuk su ekleyip fazla suyunu süzün.
üstüne kızgın tereyağı döküp afiyetle yiyin
ben pişiremediğim için son halini daha sonra yayınlarım.
aslında eşimi çok fiştekledim "hadi az pişirip yesek"
ama kandıramadım.
ama kandıramadım.
ohhh becerikli hatun ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler betül hanım sizinkilerin yanında bu ne ki?
YanıtlaSilgece gece bunları görmemem gerekirdi :)
YanıtlaSil