13 Ocak 2012 Cuma

pörohi






bir hevesle eve geldim 
çünkü tüm öğleden sonramı (3 saat kadar)
bir incik boncukçuda geçirince bişeyler deneme hevesiyle yanıp tutuşuyordum ki
yine yaptım
karışık zamanda bir karışıklık daha çıkardım.
ve bakın ne yaptım.




işin komiği yarın şehir dışına çıkacağız.
bunlar dondurucudaki yerlerini aldı.
mantıda yaptım  onları çekmeyi unuttum.
toplam 6 pazı oldu
3ü mantı yorulunca kalanını pörohi yaptım.
safranbolumda böyle denir.








mantı tarifi vermiycem tabiki
ama bir kez pörohi yapın deneyin derim.
değişiklik iyidir dimi?





yapılışı;

hamur için un, tuz, su ve1 yumurta ile katıca bir hamur yoğrulur.
hamur pazılara ayrıldıktan sonra 15 dakika dinlendirin.
oklava ile açıp kare kestiğiniz hamurları üçgen şekilde ucu ucuna kapatın.
(çok kısa sürede yapılır)

tencerede az salçalı su ile pişirin.
 piştikten sonra suyuna 1 su bardağı kadar soğuk su ekleyip fazla suyunu süzün.
 üstüne kızgın tereyağı döküp afiyetle yiyin


ben pişiremediğim için son halini daha sonra yayınlarım.
aslında eşimi çok fiştekledim "hadi az pişirip yesek"
ama kandıramadım.





3 yorum:

  1. ohhh becerikli hatun ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler betül hanım sizinkilerin yanında bu ne ki?

    YanıtlaSil
  3. gece gece bunları görmemem gerekirdi :)

    YanıtlaSil