8 Ocak 2012 Pazar

nişastalı kek





nişastalı gazozlu kek nasıl olur acaba
ben kek yapmaya kalkıştığımda unun bittiğini unutmuşum.
akşamdan şişenin sonundaki çamlıca gazozla kek
yapmaya başladım ama un yetmedi
içine biraz nişasta ekledim.birde portakal kabuğu rendeledim.
gayet hoş oldu
 aklınızda olsun un biterse nişasta kullanabilirmişiz.


ben tarifi gazozlu kek kısmını vereyim nişastanın miktarı koyulaşana kadar eklediğim için belirsiz de...


gazozlu kek malzemesi;


3 yumurta 
yarım su bardağı gazoz
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardagı un
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
kabartma tozu

yapılışı;
tüm kek çeşitlerinde aynı problem vardır ki;hepsi bir ısıda olmalı
bir süre tezgahta beklemeliler yani.
sonra yumurtaları bir fiske tuz ile çırpın.
ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
biraz köpürünce
diğer sıvı malzemeleri ekleyip azcık karıştırın.
unu ve kabartma tozunuda ilave edip yağlanmış kalıba dökün
ve fırınınız soğuk olsun.
yani keki yaptıktan sonra fırını çalıştırın.
önce 175 derecede 1520 dk. sonra 160 derecede pişene kadar pişirin...:))

2 yorum: