12 Aralık 2011 Pazartesi



işte arnavut böreginin tarifi lazım gelenler :)         5 sb un
                                                                           1çay bardagı süt
                                                                      1 çay bardagı sıvı yag
                                                                                  tuz


*hamuru yogurup en az 1 saat dinlendirin.
*iç harcı için pırasa,peynir,ıspanak,kıyma arzunuza göre sadece sogan kavurupta koyabılırsınız.
*hamur dınlendıkten sonra önce ikiye sonra her bır parçayı on pazıya ayırıp elinizle pazılayın.
biraz daha dinlenmesi için üstlerini örtün.
*bu arada bir tavada 3 yemek kasıgı tereyag ve yarım cay bardagı sıvı yafgı kızdırın.
*pazıları açmak için un+nişasta karışımı kullanacagız.
*pazıları tek tek araların 1-2 tatlı kaşıgı nişastalı un karısınımdan serperek açın servis tabagı buyuklugunde olacak.
*10 pazıyıda actıktan sonra aralarına yag karısımından sürüp üst üste dizin .en üsttekı yufkaya yag suulmuyor.veee buz dolabına veye dondurucuya koyuyoruz.
*simdi sıra diger 10 pazıda onlarıda aynı sekılde hazırlayıp dondurucuya atıyoruz.
*ikl gurubu dolaptab çıkarıp tepsimizden biraz büyük açıyoruz.yaglı tepsiye alıyoruz.
*hazırladıgımız malzemeyi yayıyoruz
*diger grup yufkaları tepsi buyuklugunde acıyoruz.tepsiye yayıyoruz.
*dışarda kalan kısıplarını kapatıp parmaklarımızla bastırıyoruz
*pıçak ile kesip yumurta sürüyoruz.
*180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
     afiyet olsun


not:bitirmeden yapımı biraz zahmetli gibi gözüksede aslında son derece kolay şekil alan bir hamur ve hızlı oluyor. gözünüzü korkutmasın.ben o akşam  18.10 da basladım pazıları acmaya 19.30da pişirmiş yiyiyorduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder