16 Aralık 2011 Cuma

süt helvası





bu akşam ki misafirlerim için geleneksel  2. acar süt helvası günleri :)
5 kaşık un
200 gr kadar tereyağ (bir kase dolusu diyebilirim)
1,5 su bardagı şeker (ben biraz azalttım çok tatlı oluyor)
1 lt. süt
1 paket damala sakızı veya vanilya
   yapılışı; tereyağında unu kavurun.rengı dönünce üstüne şekeri ekleyin ve sütü ilave edin.pişirin çak sert bir kıvamda ise biraz süt ilavesiyle açın. 5 dk. pişen kremayı bir borcama döküp sıcak fırına 180 dk. üstü kızana dek fırınlayın. sıcak sıcak servis yapın.
   not:  daha erken pişirip hazırlayabilirsiniz misafir geldiğinde fırın yakın.mutfaktan gelen kokuyu merek edicekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder