16 Aralık 2011 Cuma

mantar çorbası






bizim ailemizin en çok sevdigi çorbalardan birisi mantar çorbasıdır. yapımı uzun sürsede lezzetine degiyor dogrusu


malzemeler;  300 gr mantar
                       2 yemek kasıgı tereyag
                       5 kaşık un
                       yarım lt süt (istege gore )
yapılışı;  manatarlar yıkanıp ince ince doğranır.1 lt su ile haşlanmaya bırakılır.tencereye  bir kaç damla limon suyu, 1 atatlı kaşıgı tuz, 1 çay kaşıgı seker, karabiber eklenir.
               ayrı bir tencerede tereyeğı eritilr un miyane haline gelene kadar karabiber ile kısık ateşte kavrulur.yavaş yavaş eklenen soguk süt ılavesiyle beşamel sos kıvamına getirilir.diğer tencerede haşlanan mantarlar suyuyla birlikte eklenir.
              not; üstüne yağ kızdırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder