26 Aralık 2011 Pazartesi

lahana sarması






lahanayı kıymalı yapıyordum ama bu sefer parça etli yaptım.
 dondurucudan indirdiğim bir löp
(eşimin tabiridir löp et)
eti incecik kıydım kibrit gibi sonra onlarıda mini mini doğradım.
teflonda kavurup soganını da ekledim pirinç ve salça...
sonunda gayet güzel oldu.
trabzonlular bunu mısır ile yaparmış.eminim oda güzel olur.

işte etli harcım

Etli Lahana Dolması

Bir avuç nane
Yarı demet maydanoz, dereotu
Salça
2-3 soğan
400gr parça et
2 su bardağı pirinç
Orta boy lahana sarmalık (sarmalık lahana gevşek olur)
2 fincan  yağ
Tuz, karabiber

etimizi incecik dilimler ayırıyoruz.mümkün olduğu kadar küçük küpler halinde doğruyoruz.sulanıp çekinceye kadar kavuruyoruz.daha sonra soğanı incecik doğrayıp kavuruyoruz. pirinç ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.en son 1 su bardagı su ekleyip pişiriyoruz.
piştikten sonra maydanoz ve dere otonu ilave edip karıştırıyoruz.

Lahanayı sap kısmından az yuvarlak oyun tencerede suyu kaynatın oyduğunuz yerden lahanayı sıcak suya oturturun. 1-2 dakika kaynar suda harlı ateşte kaynatıp, süzgece alın. Lahananın bütün yapraklarının kolay ayrıldığını göreceksiniz.
Hafif ateşte kaynayan tuzlu sudaki tencereye ayırdığınız lahana yapraklarını koyun yumuşayınca delikli kepçeyle süzgece çıkarın. (Lahana yapraklarını kaynatmayın).
 Lahana yapraklarının orta damarını çıkarın. Saracağımız büyüklükte lahana yapraklarını (bir tepsinin veya) mermerin üstüne açarak yerleştirin içine yaptığınız içliği koyun yanlardan yaprağı az katlayın öne doğru sarın.
Tencereye sıralayarak koyun.
bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılmış salçalı su ilave edin.


 Sade görünsün istiyorsanız bir kaşık zeytinyağını ineceğine yakın dolmaların üzerine dökün dolmalara parlak bir görüntü verir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder